Tular Pemuda Kebμmïkan Ibu Di Halaman Rumah, Ini Sebabnya

Seorang pemuda menjadi tular selepas menge.bu.mi.kan je.na.zah ibunya di pekarangan rumah, lapor laman berita Suara.com semalam.

Pemuda tersebut memuat naik video memaparkan ku.bur ibunya menerusi akaun aplikasi sosial TikTok @adhefin.

“Mungkin ini caraku,” demikian tulis lelaki tersebut bersama video yang dimuat naik itu.

Dalam video tersebut, jelas kelihatan  lelaki itu sedang membersihkan ku.bur ibunya yang terletak di pekarangan kediaman mereka.

Lelaki itu menjadikan ku.bur itu mirip seperti di ta.nah perku.bu.ran, lengkap dengan ba.tu nisa.n berwarna hitam.

Biarpun hanya terletak di pekarangan rumah, lelaki itu tetap mengenakan pakaian yang sopan ketika mela.wat ku.bur ibunya dan dilihat berdoa di sebelahnya.

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut berkata terdapat kelebihan meletakkan ku.bur di halaman rumah dan salah satunya ialah meng.ha.lang pe.re.bu.tan harta dan akan membuatkan anak-anak mudah untuk men.zia.rah ku.bur ibu bapa mereka.

“Kelebihan mempunyai ku.bur di halaman rumah ialah, rumah akan menjadi su.kar untuk dijual dan mudah untuk anak-anak pulang menziarah ku.bur,” tulis seorang netizen.

“Saya mahu sesuatu seperti ini, ketika saya mati kelak supaya saya dike.bu.mi.kan di halaman rumah. Ini supaya anak-anak dan cucu boleh mengunjungi dan mendoakan saya setiap hari,” kata seorang lagi netizen.

“Saya sejujurnya berasa ta.kut kerana akan selalu terbayangkan ke.ma.tian.” tulis seorang lagi netizen.

Sumber:

[1] Rujukan, Kosmo

[2] Gambar, @adhefin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *